
همه فعالین بازار سرمایه با انواع بازارها در بورس و فرابورس آشنا هستند. این بازارها بر اساس نحوه ارائه صورت های مالی، شفافیت و کوچک و بزرگ بودن شرکت از نظر سرمایه مالی تقسیم بندی میشوند. بازار پایه یکی از این دسته بندی هاست که همواره به دلیل نوسان – و ریسک های زیاد با وجود عدم شفافیت کافی مورد توجه سهامداران ریسک پذیر بازار سرمایه بوده است. نوسان گیرها و همه کسانی که به سودهای زیاد روزانه و شارپی علاقه مند هستند، اغلب – سهام بازار پایه را و می کنند. قوانین بازار پایه اخیرا دچار تغییراتی شده است که در این مقاله قصد داریم به آن ها بپردازیم.
نوسان شدید قیمتی روزانه با توجه به دامنه نوسان ۱۰% یا عدم وجود دامنه نوسان در این بازار باعث می شد افراد تازه وارد که اطلاعات کافی در خصوص این گونه سهم ها نداشتند، با آنها دچار زیان شده و با ضرر از بازار بورس خارج شوند. چندی پیش طی اطلاع رسانی سازمان بورس اوراق بهادار قرار شد اصلاحاتی برای کنترل نوسانات این بازار در جهت منافع سهامداران در نظر گرفته شود. بر این اساس قرار شد که سهام بازار پایه تحت ۳ تابلو پایه زرد، پایه نارنجی و پایه قرمز تقسیم بندی شوند. این بازار که پیش از این شامل بیش از ۱۰۰ سهم در پایه های الف، ب و ج بود، بر اساس تقسیم بندی جدید قرار شد بیشتر تحت کنترل قرار گیرد. بسیاری از افراد فعال بازار سرمایه با این سؤال ها مواجه هستند که با این تغییرات:
بازار پایه چه خواهد شد؟
آیا نقدینگی از بازار پایه خارج خواهد شد؟
در این مقاله قصد داریم در خصوص تغییر روش معاملات بازار پایه صحبت کنیم.
پیش از رنگی کردن بازار پایه، طرح های دیگری نیز برای کنترل و اصلاح این بازار در نظر گرفته شده بود. این طرح ها یا کامل نبودند یا با مخالفت فعالین بازار و مدیران سازمان همراه بود. آخرین طرح رد شده، طرحی بود که در آن قیمت های و مشخص نبود و سهامداران با سازو کار خاصی می بایست اقدام به و سهام میکردند.
پس از رد شدن طرح مذکور، این بار مدیران سازمان بورس تصمیمات دیگری گرفتند. بر اساس این تصمیم مقرر شد سهام بازار الف، ب و ج در تابلو پایه زرد، نارنجی و قرمز تقسیم بندی شوند.
اما سوالی که به وجود میآید این است:
کدام سهام به بازار پایه زرد و نارنجی و قرمز منتقل میشوند؟
بر اساس دستورالعمل سازمان بورس، هر نماد با توجه به ویژگیهای زیر در یکی از سه تابلو قرار میگیرد:
سهامی که دارای شرایط زیر باشند به تابلوی “پایه زرد” منتقل میشوند.
مجموع روزهای تأخیر در ارائه اطلاعات مطابق با “دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبتشده نزد سازمان” بیش از ۲ مرتبه نباشد.
دفعات عدم ارائه صورت های مالی مطابق با “دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبتشده نزد سازمان” بیش از ۲ مرتبه نباشد.
حداقل ۱ صورت مالی حسابرسی شده ارائه نموده باشد.
برای مشاهده ادامه مطلب " اینجا " کلیک کنید
دانلود آهنگهای به روز ایرانی بازار ,پایه ,سهام ,اساس ,بندی ,سازمان ,بازار پایه ,تقسیم بندی ,سهام بازار ,بازار سرمایه ,اجرایی افشای ,اطلاعات شرکتهای ثبتشده ,افشای اطلاعات منبع
درباره این سایت